Om oss - arrangørene

DNT Oslo og Omegn og Gjendesheim Turisthytte er arrangører av Jotunheimen Fjellfestival. I 2015 arrangerte vi fjellfestivalen for første gang med strålende vær, flotte turer og meget fornøyde deltakere. Derfor ble det også arrangert i 2016. Med gode tilbakemelding og oppfordring om å fortsette med dette arrangementet, var det ingen tvil; Jotunheimen Fjellfestival 2017 ville bli arrangert med tettpakket program, men med god tid til å gjøre akkurat det man lyster. Men så ble den dessverre avlyst i 2017 pga få deltakere.

DNT Oslo og Omegn (2016)

DNT Oslo og Omegn er den største medlemsforeningen i Den Norske Turistforening med ca 80.000 medlemmer. DNT Oslo og Omegn driver over 100 hytter i Marka og på fjellet, hvorav 21 er betjente. DNT Oslo og Omegn ble stiftet i 1868 og jobber med å legge forholdene til rette for at flest mulig skal få gode naturopplevelser. Dette gjøres gjennom merking og vedlikehold av rutenettet, hyttedrift, organisering av turer og arbeid for vern av friluftsområder.

GJENDESHEIM

Gjendesheim ligger vakkert plassert ved foten av Besseggen. Hytta er en av de viktigste innfallsportene til den østlige delen av Jotunheimen.  Gjendesheim er et utmerket sted å tilbringe både påske- og sommerferie, spesielt for småbarnsfamilier. Gjendesheim har 185 senger, fordelt på 1-, 2- og 4- sengsrom. De har også sovesaler i et eget hus.

Det er ikke tilrettelagt for telt på Gjendesheim. Telt kan settes opp minimum 150 meter unna hytta og er gratis. Fine teltplasser langs Gjende vest for båtbrygga. For spørsmål angående telt, kontakt Gjendesheim.

Gjendesheim Turisthytte - DNT Oslo og Omegn sitt flaggskip under Besseggen
Gjendesheim Turisthytte - DNT Oslo og Omegn sitt flaggskip under Besseggen